Fursecuri rapide cu gem este o reteta simpla de prajituri. Poate fi pregatita in doar 30 de minute. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, zahar, unt si gem dupa preferinta fiecaruia.
Se topeste untul in baie de aburi, dupa care intr-un vas bati zaharul cu untul pana se face ca o crema usoara. Apoi se adauga oul, vanilia si 2 cani de faina amestecata inainte cu praful de copt si framanti. In momentul asta vei avea un aluat destul de moale si cam lipicios, din cauza untului. Asa ca, mai torni din restul de faina, pana obtii un aluat pe care sa il poti cat de cat manevra.
Il imparti in 4 si faci 4 suluri groase de 2 cm. Ajutandu-te de o bucata de hartie de copt, dupa ce ai dat cu mana o forma aproximativa de sul, vei definitiva forma ruland-o cu hartia de copt. Un fel de "hai la groapa cu furnici" pentru aluat :) . Pui hartie de copt in doua tavi si pui cate doua suluri intr-o tava, la distanta de 10 cm unul de altul.
Cu varful rotund al unui cutit de masa sau cu ceva similar trasezi un "canal" pe mijlocul fiecarui sul, pe toata lungimea sa. Apoi umpli "canalul" cu gem si pui tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul de sus, pentru 15-20 min. Cand incep sa devina maronii, le scoti, le lasi sa se raceasca si cu un cutit foarte bine ascutit, tai in diagonala felii de 2 cm.
Se servesc la o ceasca de ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post