Fursecuri papuci

retete de iarna

Portii
11
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fursecuri
  • 230 g unt
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 200 g zahar
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 -3 linguri cacao
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 cubulet unt
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.

Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.

Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.

Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos.

Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce