Fursecuri ornate

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Se adauga galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 pachetel cu zahar vanilat
  • 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Se adauga galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozitiei. Se pune apoi faina, se rastoarna la fel pina se incorporeaza, chiar daca dispare spuma. Se ia apoi mereu din marginea compozitiei cite o lingurita, din care se fac rotunduri mici si plate, care se pun in tava la distanta de 3 cm. Se pun tava la cuptorul cu foc potrivit pentru 20 de minute. Cu un cutit cu lama fina se scot fursecurile cit mai rapid. Se orneaza cu serbet de trandafiri, de cacao sau de lamiie, lipindu-le pe mijloc fragmente din fructe confiate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide