Margarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste aluat o ceasca de apa calda
Margarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste aluat o ceasca de apa calda si se framanta bine compozitia. Se lasa sa se odihneasca un sfert de ora, apoi se intinde o foaie groasa, care se unge cu o patrime din cantitatea de unt si se framanta din nou. Se tine la rece 15 minute, apoi se repeta operatia de trei ori. Apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie fasii lungi de cate 8 cm si late de 5 cm, se ruleaza fasiile inspre interior, dandu-le forma unor ochelari. Se introduc fursecurile puse in tava, in cuptorul incins si se lasa la rumenit.
Se servesc reci, pudrate cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Tarta cu fructe
Prajitura cu branza
Cornulete cu rahat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post