Fursecuri fragede este o reteta simpla care se face foarte repede. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, amidon de porumb, iar pentru ornat ciocolata menaj topita
Pentru aluat se amesteca untul sau margarina (la temperatura camerei) cu mixerul la vitexa maxima: Se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat amestecandu-se pana se omogenizeaza complet. Apoi, tot treptat, se adauga oul si galbenusurile, la interval de 1/2 min. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza treptat. Aluatul se pune intr-un sprit, cu ajutorul caruia se dau forme de coronite. Aici eu am avut ceva de munca, dar poate nu am avut un sprit foarte bun. Se pun direct pe tava pe care s-a asezat o hartie de copt.
Cand se coc, se lasa la racit si se trec apoi prin ciocolata topita si alte ornamente (daca doriti) asezandu-se tot pe o hartie pentru copt.
Referitor la coacere va dau datele din carte, dar cred ca totul depinde de compozitia si cuptorul fiecaruia.
Cuptor electric: 200 grade, preincalzit. Cuptor cu aer fierbinte. 180 grade, preincalzit Cuptor cu gaz ( ca al meu): treapta 3-4 preincalzit Timp de coacere 10 min. (eu am tinut mai mult, dar fiecare isi va da seama cand sunt gata) pentru fiecare tava, dar numai la mijlocul cuptorului.
Se servesc dupa ce s-ar racit cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post