Fursecuri fragede

Fursecuri fragede este o reteta simpla care se face foarte repede. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, amidon de porumb, iar pentru ornat ciocolata menaj topita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt sau margarina
  • 125 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr. faina
  • 150 gr. amidon din porumb
  • Pentru ornat:
  • ciocolata menaj topita (150 gr. ciocolata alba sau neagra si 2 lingurite de ulei) intr-un vas asezat pe baie de aburi.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca untul sau margarina (la temperatura camerei) cu mixerul la vitexa maxima: Se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat amestecandu-se pana se omogenizeaza complet. Apoi, tot treptat, se adauga oul si galbenusurile, la interval de 1/2 min. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza treptat. Aluatul se pune intr-un sprit, cu ajutorul caruia se dau forme de coronite. Aici eu am avut ceva de munca, dar poate nu am avut un sprit foarte bun. Se pun direct pe tava pe care s-a asezat o hartie de copt.

Cand se coc, se lasa la racit si se trec apoi prin ciocolata topita si alte ornamente (daca doriti) asezandu-se tot pe o hartie pentru copt.

Referitor la coacere va dau datele din carte, dar cred ca totul depinde de compozitia si cuptorul fiecaruia.

Cuptor electric: 200 grade, preincalzit. Cuptor cu aer fierbinte. 180 grade, preincalzit Cuptor cu gaz ( ca al meu): treapta 3-4 preincalzit Timp de coacere 10 min. (eu am tinut mai mult, dar fiecare isi va da seama cand sunt gata) pentru fiecare tava, dar numai la mijlocul cuptorului.


Se servesc dupa ce s-ar racit cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala