Fursecuri dulci cu miere

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scort

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr miere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 3-4 oua
  • 200 gr miez de nuca
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate pachetel praf de copt
  • sare
  • scortisoara
  • ienibahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scortisoara, ienibaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final faina si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa in repaus 2 ore. Se intinde apoi o foaie de 1 cm grosime, se decupeaza diferite forme, se ung cu albus de ou, se presara cu miez de nuca, amestecata cu zahar. Se pun formele in tava si se lasa la rumenit, la foc mic.
Se servesc dupa 2-3 zile.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cozonac moldovenesc

Fursecuri de Craciun

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors