Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scort
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scortisoara, ienibaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final faina si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa in repaus 2 ore. Se intinde apoi o foaie de 1 cm grosime, se decupeaza diferite forme, se ung cu albus de ou, se presara cu miez de nuca, amestecata cu zahar. Se pun formele in tava si se lasa la rumenit, la foc mic.
Se servesc dupa 2-3 zile.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Cozonac moldovenesc
Fursecuri de Craciun
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post