Fursecuri cu portocale

Untul topit se freaca spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul si cojile de portocala confiate in zahar si alcool. Se freaca energic crema pina ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr frisca
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 1 lingura coji de portocala confiata
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de nuci macinate

Mod de preparare

Untul topit se freaca spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul si cojile de portocala confiate in zahar si alcool. Se freaca energic crema pina cind zaharul nu se mai simte in compozitie. Laptele se incorporeaza treptat, amestecand intr-una. Se adauga faina in ploaie si se amesteca incet, nucile iar la final, frisca. Se ia apoi cu lingurita din aluat, se pun fursecurile pe o tava neunsa si se introduc in cuptor, la copt, pe foc mare.
Fursecurile se servesc dupa ce s-au racit, pudrate cu zahar.

Alte retete dulciuri:

Ciocolata de casa

Turta dulce

Tarta cu fructe

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Delicios...si o idee buna de pranz!

Pui cu ciuperci in sos de smantana
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala