Fursecuri cu lime sunt niste prajiturele delicioase pentru care aveti nevoie de unt, amidon, lamaie verde, ou, esenta de vanilie, faina
Intr-un castron mai mare mixam la viteza maxima untul impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa. Adaugam coaja de lamaie verde, sucul de lamaie verde si esenta de vanilie.
Intr-un castron mai mic amestecam faina, amidonul si sarea. Adaugam acest mix de faina la crema de unt si amestecam pana obtinem un aluat compact.
Impartim aluatul in 2 bucati si le transferam pe hartii de copt. Cu ajutorul hartiilor modelam 2 suluri cu diametrul de 2 cm.
Punem sulurile de aluat la congelator (pentru 30 de minute) sau la frigider (pentru o ora).
Scoatem sulurile de aluat de la rece, le desfacem din hartia de copt si taiem din ele felii groase de 1/2 cm. Feliile astfel obtinute le punem in tava de copt si le introducem la cuptorul incins pentru 15 minute. Sunt gata atunci cand au capatat o culoare usor galbuie. Le scoatem pe un gratar sa se raceasca usor, dar nu sa se raceasca complet! Cat inca sunt calde, le dam prin zahar pudra si le asezam pe un platou.
Au un gust minunat de lamaie verde.
Sunt perfecte alaturi de un ceai.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post