Reteta fursecuri cu lamaie este delicioasa si foarte simpla. Pentru a face aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de faina, zahar, unt, gem de fructe...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si se adauga zaharul vanilat, si coaja de lamaie. Se adauga oul, zeama de lamaie si se amesteca bine, bine totul.
Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare (daca mai este nevoie, se mai poate adauga faina, depinde de tipul de faina si cat de multa zeama de lamaie puneti),
Aluatul se lasa sa se odihneasca la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care se intinde pe masa de lucru
Se decupeaza in aluat diferite forme, in cazul meu, stelute si inimioare
Fursecurile formate se aseaza pe o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 minute. Nu asteptati ca fursecurile sa capete o culoare galbuie caci va strica din aspectul lor. Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi foarte pufoase, dar dupa ce se racesc devin crocante.
Eu le-am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, iar pe unele le-am lipit intre ele cu jeleu de lamaie. Puteti inlocui jeleul cu dulceata de fructe preferata.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post