Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care ada
Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie, dupa care se adauga untul, pe urma zaharul, se mai amesteca cu mixerul un pic, dupa care adaugam marzipanul taiat in bucatele si amestecam pana obtinem o pasta fina.
Adaugam faina putin cate putin si mai mixam pana se amesteca bine si faina. Punem aluatul pe o folie de aluminiu,impachetam frumos si punem in frigider pt juma de ora.
Dupa juma de ora ,se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua foi de copt. De aici vine partea unde aveti nevoie de rabdare.
Se intinde o foaie de cca 3-4 mm grosime. Se ia foaia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava unde se decupeaza formitele dorite.
Dupa ce ati terminat de decupat se iau marginile de aluat cu grija, cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu o scobitoare.
Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte la 175gr,pt aproximativ 8 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Pana se racesc fursecurile pregatim crema din ingredientele de mai sus.
Se mixeaza toate in ordinea in care le-am enumerat si puneti zeama de lamaie dupa gust.
Se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema pusa in strat subtire.
Eu le-am glazurat cu glazura de lamaie.
Sunt un pic tari in ziua cand le faceti, dar le-am pus in doza de plastic si a doua zi au fost tare bune.
Pofta buna!
Reteta Fursecuri cu lamaie a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post