Fursecuri cu glazura

Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine alua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 350 gr de faina
  • 1 jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 20 de nuci
  • 4 linguri de marmelada
  • 75 gr zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine aluatul, apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm si se pune in tava neunsa, la foc mare. Se coace doar pe jumatate, apoi se scoate tava din cuptor, se unge foaia de aluat cu marmelada de caise si se acopera cu o glazura preparata anterior. Pentru glazura se amesteca patru albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate. Se lasa crema pe foc mic, amestecand continuu. Se adauga faina in ploaie peste albus si lasa la fiert cateva minute. Se toarna glazura peste aluat si se introduce din nou tava in cuptor. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Gogosi

Galuste cu prune

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors