Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina). Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de port
Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina).
Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de portocala pana se amesteca bine.
Apoi adaugam faina, praful de copt si sarea, dupa care amestecam bine in continuare.
Adaugam si laptele la sfarsit iar dupa ce amestecam putin cu furculita procedam in continuare manual si a rezultat o coca pe care am impartit'o in 2 bucati egale, una am pus-o la frigider pana m-am ocupat de cealalta.
Am intins'o pe o hartie de copt sa nu murdaresc blatul (multumesc poca pentru pont) cam la 3 mm grosime, o foaie subtire. ATENTIE! Daca nu folosti ca mine hartia de copt, as recomanda sa se folositi in coca doar 450 gr. faina iar cu restul sa va ajutati la intins. Eu am avut nevoie doar de f putin faina sa nu se prinda de foaie.
Programam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade C.
Decupam cerculete din coca cu ajutorul unui pahar sau a unei cesti.
Punem in centrul cerculetelor jumatate de lingurita de gem.
Se inchidem bine cu degetele, avand grija sa facem forme frumoase si egale, si sa le inchidem foarte bine.
Le punem in cuptor la 200 gr C si le lasam pentru 10 minute (fix).
Le scoate si le lasam sa se raceasca in tava.
Pofta buna!
Reteta Fursecuri cu gem de piersici a fost propusa de Una_ pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post