Pentru a prepara aceasta reteta de fursecuri cu drojdie de bere sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie de bere, oua, nuci pisate, zahar, unt, sare, faina.
Se inmoaie drojdia in lapte, se adauga galbenusurile, untul si praful de sare, se framanta cu faina o coca taricica. Coca framantata se pune intr-un servet sau intr-un saculet de panza, se leaga bine, insa in asa fel, incat coca sa aiba loc sa creasca. Se scufunda coca pusa in servet intr-o oala mare cu apa rece si se lasa astfel 4—5 ore (coca in servet se va ridica deasupra apei).
Se scoate coca si se intinde cu vergeaua o foaie groasa cat muchia unui cutit. Se taie fasii lungi de 7 cm si late de 2 cm. Fiecare fasie se unge cu albus de ou, se da prin nuca pisata amestecata cu zaharul si se formeaza un cornulet in felul urmator : se tine fasia cu ambele miini de capete. Un capat se rasuceste intr-un sens, celalalt capat in sens opus, se indoaie in forma de cornulet si se aseaza pe tava unsa. Se coc la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu nuca de cocos
Fursecuri cu bezea si crema
Fursecuri fragede
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post