Fursecuri cu crema de cacao

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar farin
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si miezul tocat de nuca. Se lasa aluatul obtinut la rece aproximativ 2 ore, apoi se intinde o foaie de 1-2 cm si se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Se pun discurile intr-o tava si se lasa la copt, la foc mediu. Se prepara intre timp crema. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cacaua si romul. Se amesteca bine si se lipesc discurile doua cate doua intre ele cu aceasta crema.
Se pot servi glasate cu glazura de ciocolata sau marmelada de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Fursecuri de Craciun

Tiramisu

Turta dulce

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors