Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic) Bezeaua: Se ba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt fursecuri: 175 g unt
  • 150 g faina
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • pt bezea: 2 albusuri
  • 175 g zahar tos
  • 4 picaturi de lamiie
  • zahar vanilat
  • crema: 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • 1 lingura ness
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic)

Bezeaua: Se bat bine albusurile, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana la topirea lor, apoi se aduga si zeama de lamaie

Peste rondele se pune bezeaua( cu ajutorul posului sau a unei seringi de bucatarie) si se dau la cuptor pt 10-15 minute(intr-o tava unsa si tapeteta cu faina).

Dupa ce fursecurile s-au copt si s-au racit, se umplu cu crema de ness (sau orice alta crema_


Crema: Se freaca galbenusul cu zaharul, se pune la fiert pe baie de aburi, apoi se adauga ness-ul.

Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat cu zaharul pudra.

Se lipesc fursecurile intre ele cu crema si se tavalesc prin nuca macinata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala