Fursecuri cu ananas

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 gr ananas
  • 5 albusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul fierbinte, batand cu telul. Se taie ananasul cubulete marunte si se amesteca in compozitia de albusuri. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cu cornetul mici gramajoare de aluat, la distanta una de alta. Se coc la foc mic in cuptorul cald, timp de 20 de minute. Se scot din tava calde.

Se pudreaza cu zahar sau cu sirop de ananas.

Alte retete de dulciuri:

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors