Furesecuri: Frecam untul cu zaharul, adaugam oul apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonat si sare. La sfarsit adaugam ciocolata. Iese 670 g
Furesecuri:
Frecam untul cu zaharul, adaugam oul apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonat si sare.
La sfarsit adaugam ciocolata. Iese 670 g aluat de fursecuri cu fulgi de ciocolata.
Crema:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Din zahar, apa si miere facem un sirop gros (proba cu picatura de sirop turnata in apa rece, din care trebuie sa se formeze o bomboana, nu sa se dizolve).
Lasam deoparte cratita cu siropul 2 minute, apoi turnam siropul fierbinte in fir subtire peste albusurile spuma, apoi mai batem cateva minute, sa obtinem o crema groasa.
Din cantitatile date, am obtinut 600g crema marshmallow. Pentru reteta aven nevoie de 1/3.
Am intins aluatul in foaie dreptunghiulara, de 22x32 cm si ~ 0,5 cm grosime (sau presam aluatul in tava unsa) am copt la 175 gradeC, 13 minute, pana se coloreaza.
Scoatem tava si turnam cu lingurita in tava, crema de marshmallow si nutella. Lasam 1 minut la cuptor, dupa care scoatem din nou si intindem in strat uniform. Presaram cerealele si bombonelele si lasam alte 7 minute.Racim complet pe gratar, apoi taiem in batoane de 5x2,5cm (sau cum ne place).
Reteta Fursecuri batoane cu crema marshmallow a fost propusa de PaulaM
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala