Fursecuri asortate pentru Mos Craciun

Fursecurile asortate presupun mai multe tipuri de fursecuri care se servesc impreuna. Pot fi cele doua de mai jos sau alte fursecuri ori biscuiti, pe care ii puteti servi si ambalati ca si cadouri de Craciun.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacaoa
  • 1 lingura smantana sau frisca batuta
  • 3-4 linguri cognac alexandrion
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 1 mana de stafide
  • 1 mana de nuci
  • 4 tablete de ciocolata cu lapte sau amaruie

Mod de preparare

Fursecurile asortate presupun mai multe tipuri de fursecuri care se servesc impreuna. Pot fi cele doua de mai jos sau alte fursecuri ori biscuiti de craciun.

Inele impletite:

3

Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de zahar treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul, un plic de zahar vanilat, esenta de rom si un praf de sare. 150 g faina cernuta cu jumatate de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se framanta cu mana rece. Se imparte coca in doua parti. Una se amesteca cu cocoua si una cu smantana. Se impacheteaza fiecare in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 minute. Se fac snurulete albe si negre care se impletesc.

Fursecuri asortate:

3

Se freaca celelalte 100 g unt cu 75 g zahar. Stafidele se hidrateaza in cognac si esenta de rom apoi se scurg. Se adauga cognacul de la stafide in compozitia de unt si se freaca. Galbenusul se presara cu sare si putin zahar si se lasa cateva minute. Se freaca galbenusul cu coaja de portocale si se adauga la unt. Faina cernuta ( 150 g) cu jumatatea de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se amesteca cu mana. Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga albusul batut spuma. Se dau prin masina nucile si se taie ciocolata cubulete mici .

Aluatul se imparte in trei . Una se amesteca cu stafidele a doua cu ciocolata si ultima cu nucile. Se pune fiecare in folie de alimente si se da la frigider 40 minute. Dupa se formeaza fursecurile rotunde sau se intinde o foaie si se taie cu diverse forme, eu m-am jucat cu aluatul si am combinat aluatul cu cacaua si cel alb, am ornat cu fulgi de ciocolata. Se dau toate fursecurile la cuptorul incins pe folie de copt pentru 15- 20 minute.


Fursecurile asortate de Craciun se servesc la o cafea, ceai sau un cappuccino.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors