Fursecuri

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 4 oua
  • 500 g zahar
  • 150 g nuci

Mod de preparare

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se lasa o jumatate de ora la odihna.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu zaharul praf. Se intinde aluatul pentru blat, se unnge fiecare cu spuma tare de albusuri. Se presara cu nucile macinate, se ruleaza, apoi se taie fiecare rulou in felii de grosimea degetului. Melcii obtinuti se asaza la distanta intre ei, ca sa creasca, intr-o tava unsa cu unt. Se pun la cuptor.
Alte dulciuri retete recomandate

Prajitura cu mere

Placinta cu mere

Prajitura cu visine

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post