Florentine

1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin. 2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2/3 masuri de unt
  • 7 lingur de zahar
  • fructe uscate (cirese
  • stafide
  • nuci
  • caise)
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin.

2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marunt ( cirese, stafide , nuci, caise), se adauga peste fructe si 2 linguri de smantana. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Fructele se vor inchega.

3. Dupa ce s-au racit se pun gramajoare ( mari sa mici) pe tava.

4. Se coc 4 minute. se intoarce tava si se mai lasa 2 minute in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins.

Se pot servi asa sau se pot ,, transforma".
Transformarea:

Pe o farfurie se asaza un fursec, se acopera cu frisca ( care a fost batuta cu esenta de vanilie), 3-4 fructe proaspete ( zmeura, afine, capsuni mici). Se repeta operatie si se acopera cu un al treilea fursec care se decoreaza cu un mot de frisca, un fruct si o frunza de menta.

Reteta Florentine propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala