1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin. 2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marun
1. 2/3 masura unt si 7 linguri zahar se topesc la foc mic pana se leaga putin.
2. Amestecul se toarna peste fructele uscate care au fost taiate marunt ( cirese, stafide , nuci, caise), se adauga peste fructe si 2 linguri de smantana. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Fructele se vor inchega.
3. Dupa ce s-au racit se pun gramajoare ( mari sa mici) pe tava.
4. Se coc 4 minute. se intoarce tava si se mai lasa 2 minute in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Se pot servi asa sau se pot ,, transforma".
Transformarea:
Pe o farfurie se asaza un fursec, se acopera cu frisca ( care a fost batuta cu esenta de vanilie), 3-4 fructe proaspete ( zmeura, afine, capsuni mici). Se repeta operatie si se acopera cu un al treilea fursec care se decoreaza cu un mot de frisca, un fruct si o frunza de menta.
Reteta Florentine propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala