Ferma vesela de fursecuri

Ferma vesela de fursecuri este de fapt obtinuta din aluat d eturta dulce, ornata frumos. Pana la urma prezentarea face totul nu-i asa?

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Turta dulce:
  • 5½ cani faina
  • 1 lingurita ghimbir
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1½ lingurita condimente pentru turta dulce(all spice)
  • 1 lingurita sare
  • 2 cani zahar brun
  • 200 g unt/margarina
  • moale
  • o jumatate de cana de sirop de porumb brun
  • 2 oua
  • Royal icing (va trebui dublata reteta
  • pentru ferma!!!)
  • 1 albus la temperatura camerei
  • 2 cani zahar pudra cernut
  • o lingurita esenta migdale
  • Ferma:
  • 1 portie aluat turta dulce
  • 2 portii royal icing
  • coloranti
  • nuca de cocos rasa
  • bombonele tari

Mod de preparare

Pentru turta dulce se amesteca faina cu ghimbirul, bicarbonatul, sarea si condimentele (cuisoara, scortisoara, nucsoara). Amestecam zaharul brun si untul pana devine pufos, adaugam siropul si ouale si apoi treptat, faina. Amestecam bine, acoperim si lasam la rece 2h, sau pana se intareste. Royal icing (va trebui dublata reteta, pentru ferma!!!) Batem albusul spuma pana formeaza varfuri, adaugam treptat 2 cani zahar pudra cernut si esenta de migdale. Amestecam la viteza mica pana devine cremos, apoi marim viteza la maxim si amestecam pana se intareste.

Ferma: Impartiti aluatul in 4 parti egale. Intindeti o parte direct in tava, in foaie de 0,6 cm grosime. Taiati 6 bucati de 7x15 cm, lasand 1,25 cm intre bucati. Taiati pe una din laturile mari, in zigzag, maxim 2,5 cm- marginea de de deasupra a gardului. Coaceti 10-12 minute, la 190 gradeC, sau pana se coloreaza marginile. Raciti complet pe gratar. Intindeti si a2a bucata in foaie de 0,6 cm grosime, tot in tava, taiati 4 bucati de 7x15 cm si 2 patrate de 7,5 cm. Coaceti si raciti complet. Intindeti cele 2 bucati ramase in foaie de 0,3 cm grosime si taiati cu formele, animalele. Coaceti, raciti.

Decorati cu royal icing si bombonele, ca in foto. Acoperiti o bucata de carton de 50 cm, cu hartie decorative si folie. Puneti icing intr-o punga, taiati putin si trasati dungi subtiri pentru a delimita "bucatile de lemn” de la gard. Asamblati gardutul punand icing pe baza si fiecare latura. Folositi 2 bucati mici pentru a forma portile. Lipiti cu icing, in asa fel incat animalele sa se sprijine de gard sau de alte animale. Presarati cocos colorat verde pentru iarba, in jurul picioarelor animalelor. Veti obtine 24 animalute si gardul.


Se servesc ca atare, langa o cana cu lapte sau cacao. Reteta Ferma vesela de fursecuri a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forumul culinar.ro
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors