Felie de energie cu cereale integrale si ulei de cocos

Pentru dimineți în forță! Este vară, zile lungi și călduroase, dorim să profităm din plin de soarele de afară, de fiecare minut al zilei, astfel, pe lângă meniuri ușoare și hrănitoare, am pregătit familiei un desert plin de energie și vitalitate.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cereale integrale
  • 200 g perle tapioca
  • 200 g miez de nucă măcinată
  • 150 g mix de semințe ( semințe de floarea soarelui
  • semințe de dovleac
  • semințe de in
  • semințe de susan )
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 1 l lapte
  • Pentru blatul de pandispan :
  • 4 ouă
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml ulei de cocos
  • 200 g faina
  • sare

Mod de preparare

 Prima data se pun la inmuiat cerealele integrale in 700 ml lapte si separat perlele tapioca in 300 ml lapte, 30 de minute. Amestecam din cand in cand. Cerealelor le adaugam si stafidele.

Dupa trecerea celor 30 de minute, pregatim blatul.

Albusurile se mixeaza spuma cu un strop de sare. Adaugam zaharul tos putin cate putin, mixand in continuare. Punem si vanilia. Albusurile spuma trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar sa nu curga.

Adaugam galbenusurile pe rand, praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul de cocos pe care l-am topit in prealabil la foc mic cateva secunde si l-am lasat sa se raceasca.

Am pus mixerul deoparte si am incorporat faina in aluat, putin cate putin, folosind o lingura de lemn, astfel nu am scos aerul din aluat.

Am amestecat cerealele cu perlele tapioca si cu o lingura mare am inceput sa incropesc amestecul in blat, in continuare amestecand incet.

Am adaugat nucile sfaramate, miezul de nuca macinat, fulgii de nuca de cocos si mixul de seminte.

Am uns o tava cu ulei de cocos si am tapetat-o cu faina.

Am turnat amestecul obtinut, l-am dispersat pe toata suprafata tavii cu o spatula si am presarat merisoarele.

Am copt 60 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza dupa preferinte.

Un mic dejun ideal cu o cana de lapte sau gustarea delicioasa de la ora 10.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce