Felie de energie cu cereale integrale si ulei de cocos

Pentru dimineți în forță! Este vară, zile lungi și călduroase, dorim să profităm din plin de soarele de afară, de fiecare minut al zilei, astfel, pe lângă meniuri ușoare și hrănitoare, am pregătit familiei un desert plin de energie și vitalitate.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cereale integrale
  • 200 g perle tapioca
  • 200 g miez de nucă măcinată
  • 150 g mix de semințe ( semințe de floarea soarelui
  • semințe de dovleac
  • semințe de in
  • semințe de susan )
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 1 l lapte
  • Pentru blatul de pandispan :
  • 4 ouă
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml ulei de cocos
  • 200 g faina
  • sare

Mod de preparare

 Prima data se pun la inmuiat cerealele integrale in 700 ml lapte si separat perlele tapioca in 300 ml lapte, 30 de minute. Amestecam din cand in cand. Cerealelor le adaugam si stafidele.

Dupa trecerea celor 30 de minute, pregatim blatul.

Albusurile se mixeaza spuma cu un strop de sare. Adaugam zaharul tos putin cate putin, mixand in continuare. Punem si vanilia. Albusurile spuma trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar sa nu curga.

Adaugam galbenusurile pe rand, praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul de cocos pe care l-am topit in prealabil la foc mic cateva secunde si l-am lasat sa se raceasca.

Am pus mixerul deoparte si am incorporat faina in aluat, putin cate putin, folosind o lingura de lemn, astfel nu am scos aerul din aluat.

Am amestecat cerealele cu perlele tapioca si cu o lingura mare am inceput sa incropesc amestecul in blat, in continuare amestecand incet.

Am adaugat nucile sfaramate, miezul de nuca macinat, fulgii de nuca de cocos si mixul de seminte.

Am uns o tava cu ulei de cocos si am tapetat-o cu faina.

Am turnat amestecul obtinut, l-am dispersat pe toata suprafata tavii cu o spatula si am presarat merisoarele.

Am copt 60 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza dupa preferinte.

Un mic dejun ideal cu o cana de lapte sau gustarea delicioasa de la ora 10.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors