Faguri, un dulce din copilarie

Ingredientele de la aluat se amesteca bine, bine si rezulta un aluat moale. Cu ajutorul unei lingurite punem din aluat pe forma de copt incinsa. Aten

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • vanilie sau ce aroma preferati
  • Pentru crema:
  • 500 grame rahat
  • 100 grame unt
  • jumatate lamaie

Mod de preparare

Ingredientele de la aluat se amesteca bine, bine si rezulta un aluat moale.

Cu ajutorul unei lingurite punem din aluat pe forma de copt incinsa.

Atentie! Nu puneti mai mult de o jumatate de lingurita.

Îi lasam pana se fac aurii si continuam pana coacem toti fagurii.

Crema:

Trecem prin masina de tocat, rahatul si jumatatea de lamaie, sau mai putina lamaie, dupa cum va place.

Rezultatul se amesteca cu untul.

Lipim fagurii doi cate doi, apoi dam fagurii prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Faguri, un dulce din copilarie a fost propusa de DADI. pe forum culinar.ro

Alte retete cu rahat gasiti aici:

Napolitane cu rahat,

Cornulete cu rahat,

Rahat Lokum

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala