Avem nevoie de 4 fursecuri facute mai mari. Eu le-am facut pe acestea, dupa reteta mea. Merele se curata de coaja, se scobesc de cotor si se pun intr-
Avem nevoie de 4 fursecuri facute mai mari. Eu le-am facut pe acestea, dupa reteta mea.
Merele se curata de coaja, se scobesc de cotor si se pun intr-o tava unsa cu margarina.
In fiecare mar se pune cate o lingurita de dulceata de capsuni.
Se da la cuptor, la temperatura de 200 grade Celsius, pentru 40 de minute, pana devin merele moi.
Nu le lasati la cuptor pana se inmoaie de tot, ca nu mai sunt bune!
Dupa ce se fac merele, se lasa sa se raceasca bine.
Dupa ce s-au racit merele se prepara o bezea din 4 albusuri si 150 g de zahar.
Pe o tava, tapetata cu hartie de copt, se pun fursecurile, peste fiecare fursec se pune cate un mar.
Iar acum fiecare mar se imbraca in bezea
Tava cu merele se da pentru 50 de minute la cuptor, la foc mic, pana bezeaua capata o culoare galbuie. Se scot cu grija din tava si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Deliciu cu mere si bezea a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Tarta cu mere si crema de vanilie,
Tarta cu mere,
Tarta cu mere in aluat de foi
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala