Cuburi cu miere si lamaie

Etapa I: Se topeste mierea intr-o craticioara. Se inglobeaza mirodeniile si se lasa sa se racoreasca putin amestecul. Etapa II: Se bat spuma ouale, cu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 80 bucati: 500 g miere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 kg faina
  • 10 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • 100 g coaja de lamaie glasata si tocata
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Etapa I: Se topeste mierea intr-o craticioara. Se inglobeaza mirodeniile si se lasa sa se racoreasca putin amestecul.

Etapa II: Se bat spuma ouale, cu zahar. Se cerne faina si se amesteca impreuna cu bicarbonatul. Se adauga la compozitia de ou, impreuna cu mierea; se amesteca. Se inglobeaza coaja de lamaie.

Etapa III: Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius. Se intinde aluatul intr-o tava unsa bine cu unt.

Etapa IV: Se coace aluatul cca 20 - 25 min. Se prepara o glazura din zahar pudra si suc de lamaie. Se unge turta cu glazura si se taie patratele.
Cu lapte.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala