Covrigei cu marmelada

Faina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza si se lasa apoi in repaus

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr lapte caldut
  • 60 gr drojdie
  • 4 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg faina
  • 100 gr unt
  • marmelada
  • chimen

Mod de preparare

Faina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza si se lasa apoi in repaus pentru cateva minute. Se imparte coca in mai multe bucati, dupa care se intinde din fiecare cate o foaie. Se pun pe fiecare foaie marmelada si se ruleaza dand forma de covrigel aluatului. Se presara deasupra cu chimen, dupa care se pun covrigeii pe tava si apoi in cuptor, la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Prajituri simple

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors