Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se fram
Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se framanta un aluat, apoi acesta se bate de planseta, pana face basici. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se pune in mijloc margarina. Se impacheteaza in aluat, se bate cu facaletul, se intinde din nou si se impatureste invers. Se repeta operatia de 3 ori. Dupa fiecare impachetare, aluatul se da la rece. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie cu cutitul patrate de 10x10 cm si se pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de gem. Se ruleaza patratele in forma de cornuri, se pun pe tava netapetata si se coc la foc iute timp de 35 de minute.
Se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:
Cornulete de post
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post