Cornulete rapide cu gem si nuca

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si rezulta o coca elastica. Se imparte aluatul in 3- 4 parti, din fiecare se intinde o foaie rotunda si s

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. crema de branza sau iaurt gros
  • 200 gr. margarina la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 gr. zahar
  • 450 gr. faina + 1 plic praf de copt
  • 1 esenta
  • in plus:
  • dulceata de care dorim
  • 100 gr. nuci sau migdale macinate

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si rezulta o coca elastica. Se imparte aluatul in 3- 4 parti, din fiecare se intinde o foaie rotunda si se taie mai multe fasii. Se amesteca intr-un castron 2/3 dintr-un borcan de dulceata si 100 gr. nuca macinata. Se pune cu lingurita cate putina umplutura pe fiecare triunghi. Se ruleaza de la partea lata spre varf. Se pregateste o tava cu hartie de copt si se pun cornuletele in tava, se coc 20-25 min la 185 grade.
Se servesc asa simple sau pudrate cu zahar.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala