Cornulete pentru bere

Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei
  • chimen

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora. Apoi se imparte in 28-30 de bucatele, care se intind pe lung si se ung cu ulei. Se ruleaza bucatile si li se da forma de cornulet. Se ung deasupra cu un galbenus si se presara cu chimen si sare. Se pun la copt, in cuptor, la foc mediu.


Se servesc calde, cu bere.

Alte retete culinare:

Chec pufos

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors