Cornulete fragede cu gem de prune

Cornuletele fragede cu gem de prune nu sunt deloc greu de pregatit. Cu aluatul pentru cornulete se lucreaza foarte usor, rezultand niste cornulete fragede cu gem care se topesc in gura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 5 lg mari zahar
  • 5 lg mari untura
  • 200 gr iaurt
  • un borcan mic magiun de prune
  • zahar praf

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.

Impartim aluatul in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul, o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale.

La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si apoi il rulam. Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.

Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.

Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.

Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.

Pofta buna!


Cornuletele fragede cu gem de prune se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors