Cornulete de rahat si nuci

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nu

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar tos
  • 125 g nuci macinate
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 lingurite de zahar praf
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 g rahat

Mod de preparare

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nucile macinate. Se da la rece o jumatate de ora. Se ia apoi din coca, se intinde o foaie rotunda, se taie in triunghiuri si se ruleaza cu bucatele de rahat. Se coc la foc potrivit in jur de un sfert de ora.
Se trec fierbinti prin zaharul vanilat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala