Cornulete cu smantana si nuci

Untura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un aluat nisipos care se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr untura
  • 100 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri de coniac
  • 400 gr faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de zahar
  • 1 albus
  • 1 lingura de rom
  • 10 nuci tocate

Mod de preparare

Untura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un aluat nisipos care se lasa la rece. Dupa o ora se scoate si se intind mai multe foi groase de 1 cm, care se taie in raza si se umplu cornuletele cu un amestec de albus batut spuma tare cu o lingura de zahar pudra si cu zahar vanilat. Se adauga nucile tocate marunt si se omogenizeaza compozitia. Se pun cornulete astfel umplute intr-o tava, care se introduce in cuptor.
Se pudreaza cu zahar farin, apoi se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Amandine cu crema de ciocolata

Cornulete cu rahat

Turta dulce

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors