Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Cornuletele cu rahat sunt un simbol al meselor de sarbatoare. Aceasta reteta are un aluat cu care se lucreaza foarte usor, si poate fi folosit si la pateuri sau trigoane.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 700 g faina (mai merg citeva linguri)
  • 250 g margarina
  • 5 ml otet
  • un praf de sare
  • rahat

Mod de preparare

Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.

Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.

Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.

In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.

Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.

Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.

Spor la treaba, nu veti regreta!!


Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors