Cornulete cu osanza

Cornuletele cu osanza sun o reteta delicioasa de prajituri pentru care aveti nevoie de doar cateva ingrediente: oua, zahar, osanza, faina, dulceata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 2 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * 4 linguri otet
  • * 1 lingura amoniu
  • * 1 kg faina
  • * 1
  • 5-2 pahare apa minerala
  • * coaja rasa de lamai
  • portocala
  • * arome
  • Crema
  • * 1 kg osanza de porc
  • * 400 g faina
  • * dulceata
  • * rahat

Mod de preparare

Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici. Se lasa la rece.

Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza. Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina. Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic. La sfarsit se adauga aromele. Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.

Se unge cu 1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori, o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite. In mijlocul fiecarui dreptunghi se pune gem sau rahat si se indoaie.

Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit. La inceput, primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele. Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.


Se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala