Cornulete cu mere

Sunt cele mai bune cornulete.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 4 linguri bune de untura porc,
  • 3 oua,
  • 3 linguri bune de smantana,
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 - 2 kg. mere,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Se taie patratele si se umplu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce