Cornulete cu magiun de prune

Faina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la re

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 gr untura
  • 1 cescuta de lapte clocotit
  • sare
  • 300 gr faina
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • magiun de prune
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la rece. Se imparte apoi aluatul in mai multe bucati egale, se intind foi groase de 1 cm, se taie foile in raza si se pune umplutura de magiun cu rom si coaja rasa de lamaie pe partea mai lata. Se ruleaza apoi spre interior, se asaza cornuletele in tava si se lasa la copt.
Se servesc reci, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Ciocolata de casa

Prajitura cu branza

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors