Cornulete cu iaurt

Cornuletele cu iaurt sunt foarte fragede, umplute cu magiun. Aceasta reteta de cornulete nu este deloc greu de preparat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt topit si racit
  • 250 g iaurt
  • 1 lingura de zahar
  • 500 g faina
  • un strop de praf de copt
  • un praf de sare
  • marmelada
  • crema de ciocolata sau miere pentru umplutura
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu lingura de zahar, sau cu plicul de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate, se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare. Se obtine un aluat care se imparte in doua.

Pe o hartie de copt, presarata cu faina, de intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru. Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de marmelada, apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet.

Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra.


Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar. Reteta Cornulete cu iaurt a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors