Cornulete cu gem de caise

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt cu o lingura de otet si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte rece
  • drojdie de bere
  • 1 jumatate praf de copt
  • coaja de lamaie sau rom
  • 500 gr faina
  • 10 nuci tocate
  • gem de caise
  • otet

Mod de preparare

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt cu o lingura de otet si se pune peste amestecul omogen. Se adauga o lingura de rom sau coaja rasa de lamaie, faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la rece, dupa care se intind mai multe foi groase de 1 cm. Se umple cu un ametsec de gem de caise cu nuci maruntite si se pun cornulete intr-o tava care se introduce la copt, in cuptorul fierbinte.
Se servesc reci, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu branza

Prajitura negresa

Cornulete cu rahat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors