Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se framanta cu 1 ou intreg 10 ml
Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se framanta cu 1 ou intreg 10 ml smantana, coaja rasa de pe o lamaie, 10 g zahar vanilat. Aluatul este gata cand se desprinde de castron si are aspect uniform. Se lasa la rece o jumatate de ora, se intinde pe planseta presarata cu faina la 32 x 32 cm, se taie in patrate de cca 8 cm. Pe una din margini se pune gem de visine sau marmelada densa, se ruleaza, li se da forma de semiluna, se asaza intr-o tava emailata mai mare, se unge cu ou batut deasupra. Se coace in cuptor dinainte incalzit la foc mijlociu, cca 20 minute. Se consuma reci pudrate cu zahar vanilat.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pereIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala