Cu o seara inainte sa va vina ideea sa faceti cornuletzul topiti un pachet de margarina la MO si il lasati acoperit la frigi peste noapte ca sa se sep
Cu o seara inainte sa va vina ideea sa faceti cornuletzul topiti un pachet de margarina la MO si il lasati acoperit la frigi peste noapte ca sa se separe apa.
Coca se face din faina, galbenusuri, smantana si pachetul de margarina ramas. toate astea se amesteca si nu se framanta decat foarte putin.
Biloiul ala se face sul si se imparte in 6, si se intinde cate o foaie de 3-4 mm.
Margarina scursa se retopeste in MO cu mare grija si cu ea se unge fiecare foaie. acuma: aveti grija ca sa pastrati ordinea : prima foaie unsa va fi prima ce va trece prin urmatoatea incercare.
Foaia unsa se ruleaza si se pune deoparte. la fel si celelalte si deci cum spuneam se vor continua operatiunile cu prima foaie in ordinea de pe tricouri.
Se taie apoi cam de grosimea unui deget.
Intre timp dati cu nuca de toti peretii pana o faceti fina si bateti spuma albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul ca la o bezea obisnuita.
Combinati bezeaua cu nuca cu grija si va reintoarceti privirile spre bucatelele de aluat rulat pe care le-ati taiat. Le ridicati in picioruse si cu doua degete apasati cu duhu blandetii pana le aplatizati nitelus.
Cu un sucitor intindeti fiecate guguloi aplatizat pana cand se face subtirel dar totusi nu se vede modelul de la fata de masa prin el.
Puneti pe fiecare o lingurila de bezea cu nuca si rasuciti dupa model
Se pun toate in tava cu hartie de copt. cuptorul e musai sa fie incins si cand se introduc spre a fi coapte focul se face mic si ele la sfarsit trebuie sa ramana albe, nu sa se bronzeze.
Pofta buna!
Reteta Cornulet cu nuca a fost propusa de mihamarky pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Prajitura cu portocale si nuca de cocos,
Tort cu nuca si dulceata de cirese amare,
Chec cu cacao si nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post