Cornulet cu nuca

Cu o seara inainte sa va vina ideea sa faceti cornuletzul topiti un pachet de margarina la MO si il lasati acoperit la frigi peste noapte ca sa se sep

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 2 pachete de margarina
  • 3 linguri de smantana
  • 4 oua
  • 300 grame nuci
  • 300 grame zahar

Mod de preparare

Cu o seara inainte sa va vina ideea sa faceti cornuletzul topiti un pachet de margarina la MO si il lasati acoperit la frigi peste noapte ca sa se separe apa.

Coca se face din faina, galbenusuri, smantana si pachetul de margarina ramas. toate astea se amesteca si nu se framanta decat foarte putin.

Biloiul ala se face sul si se imparte in 6, si se intinde cate o foaie de 3-4 mm.

Margarina scursa se retopeste in MO cu mare grija si cu ea se unge fiecare foaie. acuma: aveti grija ca sa pastrati ordinea : prima foaie unsa va fi prima ce va trece prin urmatoatea incercare.

Foaia unsa se ruleaza si se pune deoparte. la fel si celelalte si deci cum spuneam se vor continua operatiunile cu prima foaie in ordinea de pe tricouri.

Se taie apoi cam de grosimea unui deget.

Intre timp dati cu nuca de toti peretii pana o faceti fina si bateti spuma albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul ca la o bezea obisnuita.

Combinati bezeaua cu nuca cu grija si va reintoarceti privirile spre bucatelele de aluat rulat pe care le-ati taiat. Le ridicati in picioruse si cu doua degete apasati cu duhu blandetii pana le aplatizati nitelus.

Cu un sucitor intindeti fiecate guguloi aplatizat pana cand se face subtirel dar totusi nu se vede modelul de la fata de masa prin el.

Puneti pe fiecare o lingurila de bezea cu nuca si rasuciti dupa model

Se pun toate in tava cu hartie de copt. cuptorul e musai sa fie incins si cand se introduc spre a fi coapte focul se face mic si ele la sfarsit trebuie sa ramana albe, nu sa se bronzeze.
Pofta buna!

Reteta Cornulet cu nuca a fost propusa de mihamarky pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Prajitura cu portocale si nuca de cocos,

Tort cu nuca si dulceata de cirese amare,

Chec cu cacao si nuca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala