Corn de vanilie

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de zahar brun 250 g felii de margarina 4 oua intregi
  • 20 g zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja razuita de pe o lamaie 750 g de faina praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamaie, si amestecam aprox. 20 de minute pana devine spumoasa. Amestecand cu telul sunt sufieciente si 10 minute. Apoi papa se prelucreaza cu 750 g de faina, si 12 g (4 lingurite rase) de praf de copt. Prafurile se amesteca in prealabil. Cel mai usor este sa presaram praful de copt deasupra fainei si sa dam prin sita impreuna. Sa nu prelucram prea mult prajitura, pentru ca sfarmam albusul si prajitura va fi mai putin frageda. Punem in frigider prajitura moale, apoi aprindem cuptorul si fixam la 180 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 3). Dupa care ungem cu unt o tava mai mare smaltuita, apoi scoatem din masina de tocat carne cutitul si discul, apoi infiletam armature de facut biscuiti. Cu discul mobil potrivim forma dorita, apoi scoatem din frgider jumatatea prajiturii si dam prin aparat masa inghetata. Taiem prajitura serpuitoare in bucati de 10-12 cm, si le punem in tava sub forma de betigase sau indoite sub forma de coronite, astfel incat sa fie o distanta de aprox. 1 cm intre ele. La sfarsit punem prajitura in cuptorul preincalzit, si coacem la foc mediu aprox. 20 minute, pana devin maronii-aurii. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard foarte usor. Daca cuptorul nu coace uniform, scoatem pe rand cele coapte. Dupa ce prima jumatate este gata, ungem din tava curatita cu unt, apoi dam prin masina de tocat a doua jumatate, apoi le coacem la fel.


Alte retete prajituri recomandate: Prajitura visine Tarta cu visine Tort cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors