Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat,
Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamaie, si amestecam aprox. 20 de minute pana devine spumoasa. Amestecand cu telul sunt sufieciente si 10 minute. Apoi papa se prelucreaza cu 750 g de faina, si 12 g (4 lingurite rase) de praf de copt. Prafurile se amesteca in prealabil. Cel mai usor este sa presaram praful de copt deasupra fainei si sa dam prin sita impreuna. Sa nu prelucram prea mult prajitura, pentru ca sfarmam albusul si prajitura va fi mai putin frageda. Punem in frigider prajitura moale, apoi aprindem cuptorul si fixam la 180 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 3). Dupa care ungem cu unt o tava mai mare smaltuita, apoi scoatem din masina de tocat carne cutitul si discul, apoi infiletam armature de facut biscuiti. Cu discul mobil potrivim forma dorita, apoi scoatem din frgider jumatatea prajiturii si dam prin aparat masa inghetata. Taiem prajitura serpuitoare in bucati de 10-12 cm, si le punem in tava sub forma de betigase sau indoite sub forma de coronite, astfel incat sa fie o distanta de aprox. 1 cm intre ele. La sfarsit punem prajitura in cuptorul preincalzit, si coacem la foc mediu aprox. 20 minute, pana devin maronii-aurii. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard foarte usor. Daca cuptorul nu coace uniform, scoatem pe rand cele coapte. Dupa ce prima jumatate este gata, ungem din tava curatita cu unt, apoi dam prin masina de tocat a doua jumatate, apoi le coacem la fel.
Alte retete prajituri recomandate: Prajitura visine Tarta cu visine Tort cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post