Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa
Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa, ca sa se fragezeasca.
Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie patrate si pe fiecare patrat se pune cate 1 lingura de magiun. Se uda marginile patratului cu apa, se indoaie aluatul in forma de triunghi si se preseaza marginile cu dintii furculitei.
Se fierb coltunasii, pe rand, intr-un vas cu apa clocotita, timp de 5 minute. Se scot cu spumiera, se presara cu zahar si margarina topita si se dau la cuptor pentru 10 minute.
Se servesc fierbinti, presarati cu scortisoara.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu zmeura
Cornulete cu nuca
Prajitura cu cacao
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post