Coltunasi cu magiun

Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g magiun
  • 100 g zahar
  • 50 g margarina
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • apa calda

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa, ca sa se fragezeasca.

Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie patrate si pe fiecare patrat se pune cate 1 lingura de magiun. Se uda marginile patratului cu apa, se indoaie aluatul in forma de triunghi si se preseaza marginile cu dintii furculitei.

Se fierb coltunasii, pe rand, intr-un vas cu apa clocotita, timp de 5 minute. Se scot cu spumiera, se presara cu zahar si margarina topita si se dau la cuptor pentru 10 minute.

Se servesc fierbinti, presarati cu scortisoara.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu zmeura

Cornulete cu nuca

Prajitura cu cacao

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors