Chocolate crinkles sunt fursecuri traditionale de Craciun, care se fac in special in America. Dar pentru ca se fac foarte usor, va propun sa importam si aceasta delcioasa traditie.
Se mixeaza oul cu zaharul timp de 3-5 minute.
Ciocolata si untul se topesc la microunde sau intr-un vas la bain-marie. Se amesteca bine sa se omogenizeze.
Peste ele se adauga esenta si amestecul de ou si zahar.
Se mai mixeaza pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele, apoi se adauga faina amestecata cu sarea, cacaoa si praful de copt, mixand in continuare, pana la omogenizare.
Amestecul obtinut, care trebuie sa fie moale si lipicios, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin trei ore, sa se intareasca.
Se modeleaza apoi mici bile de aluat, care se tavalesc bine prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Bilele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de 5 cm intre ele.
Din ingredientele date ies aprox 40 de fursecuri cu ciocolata.
Se incinge cuptorul la 165 de grade si se coc fursecurile timp de 10-12 minute, cat sa se intareasca putin pe margini, insa in mijloc sa ramana moi la apasare.
Dupa ce sunt coapte, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Chocolate crinkles se servesc alaturi de un pahar de lapte cald, sau se pot pune pe tava pentru Mos Craciun, care cu siguranta va fi foarte incantat!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post