Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna Se toarna peste faina. Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie Se inc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri tuica
  • 4 linguri vin alb (sec)
  • 4 oua
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna

Se toarna peste faina.

Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie

Se incorporeaza tot si aluatul obtinut se lasa la "odihnit" jumate de ora.

Aluatul pt. taiat rondele sa fie usor de dat prin masina, se da prin masina la cea mai mare grosime, apoi la cea mai mica

Taiem fasii si facem fundite.

Prajim in baie de ulei.

Se scot pe hartie de bucatarie.

Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!

Reteta Chiacchiere a fost propusa de Aninita pe forum culinar.ro

Alte retete de minciunele gasiti aici:

Minciunele,

Minciunele,

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala