Bulgarasi de ciocolata

Reteta de bulgarasi de ciocolata este reteta perfecta pentru toti iubitorii de praline. Este foarte usor de realizat acasa, si va puteti bucura de acelasi gust ca si cel al bomboanelor din comert.

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2/3 pahare de zahar
  • 300g unt
  • 2 pahare de faina
  • 1/2 pahare de cacao
  • 2 pahare de nuci maruntite
  • 1 pachetel de vanilie
  • un virf de cutit de sare.

Mod de preparare

Pregatirea bulgarasilor de ciocolata:

3

 

Se amesteca zaharul cu untul si se adauga un virf de cutit de sare. Se bate cu mixerul pina se obtine o masa pufoasa, dupa care adaugam un pachetel de vanilie. Faina se amesteca cu cacao, iar apoi se amesteca cu masa pregatita anterior. Adaugam nucile maruntite si punem masa obtinuta la rece (in frigider) pentru 2 ore. Apoi facem din aceasta masa bulgarasi cu diametrul de 3 cm. Asezam bulgarasii pe tava la o distanta de 5 cm unul de altul. Se coc timp de 20 minute la temperatura de 150C.


Optional se poate inlocui nuca, cu bucati de migdale foarte bine maruntite sau fistic.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Prajitura Televizor

Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am...

Desert Prajitura Televizor
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala