Bombite cu piure de fructe

Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l de lapte
  • 250 g faina
  • o lingura de unt
  • un praf de sare
  • un ou
  • un compot mare de caise
  • 5-6 smochine deshidratate
  • o lingurita de scortisoara
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit(dat prin masina de tocat sau la robot)
  • 2-3 linguri de unt

Mod de preparare

Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului. Se da la racit apoi se incorporeaza oul si se amesteca bine pentru o omogenizare buna si se lucreaza putin aluatul, pe o planseta data cu faina. Din aluatul lucrat se modeleaza un cilindrucare se taie in bucati egale. Caisele se scot din compot si se pun la scurs intr-o strecuratoare, smochinele se oparesc cu apa firbinte apoi se taie in bucati mai mici. In bucatile de aluat taiate se pun cate un sfert de caisa, apoi se strange si se acopera bine fructul, se rotunjesc intre palmele date cu faina, obtinand mici sfere. La fel se procedeaza si cu cele incarcate cu felii de smochine, apoi se pun sa fiarba, cca 8-10 minute, in apa clocotita cu un praf de sare. Bombitele fierte se scot cu o spumiera si se pun intr-o sita sa se scurga bine, se stropesc cu unt topit si se trec prin miezul de nuca maruntit amestecat cu scortisoara pudra si jumatate din zaharul vanilat, se aseaza pe platou. Caisele ramase se maruntesc intr-un blender, obtinand un piure care daca este cazul se mai subtiaza cu putin suc de compot.


Bombitele se servesc reci,pudrate cu restul de zahar pudra si stropite cu piure de caise .

Pofta buna!

Reteta Bombite cu piure de fructe a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Gomboti cu branza,

Galuste cu visine (Gomboti si nudli)

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala