Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare. Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem al
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare.
Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem aluatul cu degetele (eventual umezite cu putina apa) si il lasam la rece pentru circa 20 de minute.
Se coace apoi la 175 de grade celsius pina incepe sa se coloreze usor pe margine.
Se scoate din cuptor si se lasa in tava pina se raceste complet.
Intre timp, facem toppingul: se topeste zaharul intr-o craticioara, avind grija sa nu se arda.
Se adauga frisca lichida si se tine pe foc pina se dizolva tot zaharul caramelizat.
Se ia de pe foc, se adauga untul, vanilia, sarea si nucile, se toarna caramelul peste blatul racit complet.
Se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pina incepe sa faca bulbuci. Se lasa la racit pentru o ora.
Se taie in bucati dupa pofta inimii.
Pofta buna!
Reteta Walnut caramel bar cookies a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
TARTA CU PERE SI CREMA DE NUCI,
Rulada cu nuca,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post