Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca)
Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca) in altul cele pentru compozitia cu cacao (adica la fel ca si in celalalt bol, doar ca in loc de frisca punem cacao). Se framanta 2 bile de aluat, pe care le invelim in folie si le dam la frigider 45 de minute.
Din cele deoua bile intindem apoi 2 foi, una alba, una neagra. Atentie mare, sa lucram pe masa tapetata bine cu faina si cu in sucitor de asemenea dat prin faina. Apoi suprapunem cele 2 foi, le taiem la jumatate si le suprapunem din nou, astfel incat sa fie o foaie alb-negru-alb-negru. Se da din nou la frigider 15 min. Se taie apoi fasii pe lung, apoi se suprapun cate 3 fasii, intotdeauna avand grija sa alternam culorile (alb-negru-alb). Sper ca se vede si din poza cum a decurs operatiunea.
Apoi, din bastonasele bi-colore, taiem fasii de cca 0.5 cm grosime, care vor fi biscutii nostri. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (umezita inainte) si le dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 min
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala