Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. 2. Se adauga ingr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul alb:
  • 250 gr. faina
  • 60 gr. amidon alimentar
  • 100 gr. zahar pudra
  • 225 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • Aluatul maro:
  • 200 gr. faina
  • 50 gr. amodin alimentar
  • 100 gr. zahar praf
  • 55 gr. cacao
  • 225 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta vanilie
  • Zahar tos sau bombonele marunte
  • colorate
  • pentru finisat

Mod de preparare

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

2. Se adauga ingredientele uscate pentru fiecare aluat in parte.

3. Se framanta fiecare aluat si se da la frigider pentru 15 minute.Dupa trecerea timpului de racire, cele doua aluaturi se aseaza pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei.

4. Se impart ambele aluaturi in cate 3 parti egale.

5. Fiecare bucata alba se aplatizeaza cu mana in forma unui dreptunghi de aproximativ 12/17 cm. Se suprapun cate doua bucati identice, de culoare diferita. Bucatile se taie in doua si se suprapun din nou:

6. Se pun cele trei calupuri de aluat obtinute la frigider, pentru 5-10 minute, apoi se aplatizeaza din nou, se taie iarasi in doua si se suprapun, obtinand trei calupuri cu cate 8 straturi.

7. Aluatul astfel aplatizat se aduna, asa cum ati aduna pe lungime o esarfa, apoi se face o miscare de "stoarcere", rasucind capetele in sens diferit, de 1-2 ori.

8. Se modeleaza cate un sul din fiecare bucata de aluat, se trec prin zahar tos sau mici bombonele (facultativ) apoi se dau la frigider pentru jumatate de ora.

9. Dupa trecerea acestui timp, se taie felii de aproximativ 1/2 cm. milimetri grosime si se pun in tava pe hartie de copt.

Tava cu biscuitii se da la frigider, iar cuptorul se aprinde si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se introduce tava cu biscuitii reci in cuptorul deja incins si se coc timp de 15 minute.

10. Dupa ce s-au racit complet, se pun la pastrare intr-o cutie sau intr-un borcan, bine inchisi.
Pofta buna!

Reteta Biscuiti marmorati a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala