Biscuiti de cofetarie, biscotti pasticceria

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina. Adaugam oul si aromele si mixam pana la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr unt(temperatura camerei)
  • 75 gr zahar praf
  • 1 ou mare
  • 225 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • putina sare
  • arome(eu am pus vanilie)
  • ciocolata bobite decor(sau alune
  • nuci
  • cirese
  • visine
  • etc)
  • ciocolata pt glazura(100 gr)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.

Adaugam oul si aromele si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia precedenta si amestecam cu o lingura sau chiar cu mixerul pana la omogenizarea completa.

Formam bilute cat o nuca si le asezam intr-o tava tapetata doar cu hartie.

Presam usor fiecare biluta cu furculita si punem ca mot o bobita de ciocolata sau o visina din visinata sau ce doriti voi.

Ii bagam in cuptorul super incins si ii lasam la 250 grade 3 minute dupa care inca 10 minute la 220.

Ii scoatem cu grija pentru ca sunt friabili cat sunt calzi, ii asezam pe un gratar si ii lasam la racit.

Pregatim glazura: topim ciocolata pe baie si luam pe rand cate un biscuit si il inmuiem pe o parte in ciocolata(vasul cu ciocolata sa fie in permananta cu fundul in apa clocotita). Ii reasezam pe gratar.

Dupa ce am inmuiat toti biscuitii in ciocolata incepem si ii trecem prin nuca de cocos.
Pofta buna!

Reteta Biscotti pasticceria a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala